Casual Giyim Nedir? Business Casual Erkek Giyim Kombinleri

26 Nisan 2023
Casual Giyim Nedir? Business Casual Erkek Giyim Kombinleri

Casual giyim nedir? merak edilen tarzlar arasında yer alır. Spor ve şık parçalardan oluşan tarza verilen Casual ismi, son zamanlarda adını sıkça duyurmaya başlamıştır. Rahat olmak günümüzde tarzlarda öne çıkan konular arasında yer alır. Şıklık ve rahatlığı bir arada sunan kombinler sayesinde hem günlük hem de resmi tarzlar elde edilebilir.

Casual Giyim Tarzı

Şık ve spor parçalardan oluşan kombinler yapmak için Business Casual kombinleri tercih etmek mümkündür. Tarz açısından uyumlu parçalar kullanılarak istenilen görünüm elde edilebilir. Casual tarzda kombinler yapılırken tek bir renk kullanılmasına gerek yoktur. Koyu ve açık renkler aynı anda kullanılabilir. Rahatsız etmeyen tonlar kullanılarak oldukça göz alıcı olmak mümkündür. Koyu renk bir pantolon ile açık renk bir gömlek tercih edilebilir. Kullanılan renklere uygun bir ceket ve spor ayakkabı ile kombin tamamlanmış olur.

Business Casual Nedir?

Temelde uzun kollu gömlekler ve ceketlerin yer aldığı bir tarzdan bahsetmek mümkündür. Business Casual nedir? sorusu için ofis giyim tarzı denilebilir. Erkekler ofis tarzını yansıtmak için şık bir takım elbiseyi andıran kombinler tercih edebilir. İş hayatında şıklık ve konfor bu kombinler sayesinde bir arada deneyimlenebilir.

Kombinlerin fiyatları hakkında belirli aralıklardan söz etmek mümkün değildir. Parçaların materyali, renk ve koleksiyonları fiyatları etkileyen faktörlerdir. Takım halinde sunulan parçalar olduğu gibi ayrı şekilde tercih edilebilen parçalar da mevcuttur. Erkek ofis kombinlerine bakıldığı zaman pantolon ve ceket takımları öne çıkar. Takım şeklinde tasarlanan parçalar ile kombinler yapılabildiği gibi iki farklı takımı uyumlu hale getirmek de mümkündür.

Business Casual ve Smart Casual Farklı Tarzlar mı?

Business Casual kıyafet önerileri iş yaşamında rahatlığın ve şıklığın bir arada sunulmasına yöneliktir. Business Casual tarza bakıldığı zaman spor, bez ve klasik ayakkabılar öne çıkar. Smart Casual tarzda ise kundura tarzı ayakkabılar görülür. Kültürlerin değişmesi ve zamana ayak uydurması ile beraber tarzların benzemeye başladığı görüntülenmektedir. İki tarz arasında farklar bulunsa da bunun giderek azaldığı kombinlerden anlaşılabilir. Hareketlerin kısıtlanmasını ortadan kaldıran ve aynı zamanda şık görüntülere sahip olan bu tarzlar gün boyunca konforu hissetmek için iş hayatında tercih edilmektedir.

Business Casul Giyim Önerileri

Businees Casual Giyim Önerileri

Casual ürünler genellikle klasik takım elbiselere benzer parçalardan oluşur. Pantolon, gömlek, ceket, ayakkabı ve kravat gibi parçalardan meydana gelebilir. Ayakkabı seçimi yapılırken iş ortamına uygun bir şekilde spor ayakkabılar arasından tercih etmek mümkündür. Ofis şıklığı ile başlayan bir kültür olsa da zaman içerisinde değişiklik gösteren tarzlardır. Toplum alışkanlıkları ve modaya göre değişen farklı parçaları Casual tarzlarla birlikte kullanmak mümkün hale gelebilir. Erkek ceket modelleri arasında seçim yapılarak birçok farklı parça ile kombin yapmak Casual stilde mümkündür.

Business Casual Erkek Kombinleri

İş dünyasında mesleklere uygun olan, ancak normalde de kabul görmüş bir giyim tarzı tercih etmek isteyenler Business Casual parçaları kullanabilir. Erkek gömlek parçaları Casual tarzlar için vazgeçilmez temel parçalar arasında yer alır. Pantolon ve ceketler ile kombinlerinizi hazırlarken, gömlek ihtiyaç duyduğunuz ilk parça olabilir.

Gömlek temel parça olsa da kravat kullanımı kişisel tercihlere bağlıdır. Erkek ceket modelleri arasından seçimler yapılarak istenilen şıklık kazanılabilir. Sadece ceketler değil hırka ve kazaklarda tercih edilebilen parçalardır. Siyah ve gri renkleri dışında kahverengi, bordo ve mavi renklere şans vermek Casual stilde mümkündür. Kombinlerinizi göz alıcı bir hale getirmek için pantolonlar ve ceketlerin aynı renklere sahip olmasına gerek yoktur.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.