Erkek Nikah Elbisesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

26 Mart 2024
Erkek Nikah Elbisesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Düğününüz için mükemmel takım elbiseyi veya smokini seçmek için pek çok detayı gözden geçiyor olabilirsiniz. Hayatınızın en romantik ve mutlu gününe hazırlanırken kıyafet seçimi oldukça önemlidir. Renk, kalıp, kumaş ve stil detayları açısından bu kadar çok seçenek varken en doğru nikah elbisesini bulmak kolay olmayabilir. Düğün gününüzde mükemmel görünmek istiyorsanız takım elbiseden gömleğe, ayakkabıdan cep mendiline ve kravata kadar her detayı incelikle düşünmeniz gerekir. Siz de yaklaşan nikah töreniniz için yıllarca unutulmayacak şık, klas ve ayırt edici bir stil oluşturmak için erkek nikah elbiseleri ile ilgili tüm detayları bu yazıda bulabilirsiniz!

Erkek Nikah Elbisesi Nasıl Seçilir?

Nikah elbisesi erkek koleksiyonlarının en özel, klas ve değerli kıyafetlerinin başında gelir. Her biri son derece şık ve özel hissettiren tasarımlar arasından tarzınıza uygun bir model seçmek biraz zorlayıcı olabilir. Takım elbise alırken tarzınız ve kişisel zevkiniz çok önemlidir; ancak  mevsim, törenin saati ve yeri gibi bazı faktörleri dikkate almak gerekir. İşte, her duruma uygun nikah elbiselerini seçmeniz için göz önünde bulundurmanız gereken detaylar…

Mevsime Göre Erkek Nikah Elbisesi Modelleri

Sonbahar ve kış, kendine has büyüsüyle nikah için tercih edebileceğiniz en özel mevsimlerdir. Özellikle koyu renklerin hakim olduğu yılın bu özel zamanları için %100 yün, yün-pamuk veya yün-ipek karışımlı kalın kumaşları tercih edebilirsiniz. Renk seçiminde ise siyah, lacivert, antrasit veya gece mavisi gibi koyu renk paletlerine bakabilirsiniz.

İlkbahar ortası veya yaz mevsimi için nikah elbisesi seçerken havanın nemli ve sıcak olma ihtimalini değerlendirerek keten, pamuk ve ipek karışımlı kumaşlara yönelmeniz gerekir. Kumaşın ağırlığının 250 g/m'den az olması ise en önemli kriterdir. İlkbahar ve yaz düğünlerinde çağdaş zarafetle eş anlamlı açık mavi, gri, bej tonlarda üç parçalı takım elbiseleri veya smokinleri tercih edebilirsiniz.

Nikah Tarzına Göre Takım Elbise Stili

Nikah için takım elbise erkek modelleri arasından seçim yaparken bir başka önemli kriter törenin formalite derecesi ve gerçekleşeceği mekandır. Nikah elbisenizi kültürel kodlara, toplumsal norm ve kurallara uygun tercih etmeniz gerekiyorsa bunu seçimlerinize yansıtmak için bazı modellerden yardım alabilirsiniz. Örneğin töreniniz resmî bir salonda, balo veya otel resepsiyonu şeklinde gerçekleşiyorsa smokin giymeniz daha uygun olur.

Daha samimi törenlerde üç parçalı, tek yırtmaçlı ve yün karışımlı klasik bir takım elbise seçebilirsiniz. Düğün kumsalda, bağda, bahçede veya şık bir açık havada gerçekleşecekse görünümünüze biraz parlaklık katan pamuk-keten karışımı, açık mavi, üç parçalı takım elbiseleri tercih edebilirsiniz. Düğünün gerçekleşeceği mekân ve törenin teması rahat olsa da bir damat olarak kıyafetinizin klas ve resmî bir duruşu olmasına dikkat etmelisiniz.

Renklerine Göre Nikah Elbisesi Tercihleri

Nikah için takım elbise erkeklerin seçim yapmakta zorlandığı en özel anların başında gelir. Bu özel kıyafet seçimini kolaylaştırmak için renklerin gücünden yardım alabilirsiniz. Erkek nikah takım elbise koleksiyonlarında siyah, mavi, gri, lacivert ve bej gibi klasik tonları bir arada görebilirsiniz. Bu tip özel törenlerde etkinliğin temasından bağımsız olarak formal bir görünümü yansıtmanız gerekir. Törenin kıyafet kodu, mevsim ve kişisel stil beklentileri doğrultusunda aşağıdaki renk seçenekleri arasından tercihinizi yapabilirsiniz:

Siyah Nikah Elbisesi: Siyah yüksek formaliteye sahip bir renk olduğundan genellikle resmî nikah seremonilerinde tercih edilir. Özellikle siyah veya beyaz kravat gibi kıyafet kurallarının olduğu düğünlerde siyah takım smokin veya takım elbise giymek zorunludur. Üç parçalı siyah takım elbise modelleri, resmiyetin opsiyonel olduğu kış düğünleri için aradığınız asaleti ve klas tarzı verebilir.

Lacivert Nikah Elbisesi: Lacivert nikah elbisesi çok yönlü, klas ve güçlü duruşu nedeniyle zamansız bir seçimdir. Bu renk çok yönlü olduğundan hem klasik hem modern düğün temalarında şıklığın kapılarını aralamanızı sağlar. Üstelik laciverti dört mevsim nikah törenlerinde farklı kumaş varyasyonlarıyla kullanarak şık görünümlere imza atabilirsiniz.

Açık Gri Nikah Elbisesi: Eski Hollywood görünümüyle hafızalara kazınan açık gri nikah elbisesi modelleri, yarı resmî törenler için idealdir. Gündüz kokteyl, beach veya açık hava törenleri için gri iki parçalı slim fit takım elbiseyi  açık mavi veya pembe gömleklerle kombinleyebilirsiniz.

Koyu Gri Nikah Elbisesi: Koyu gri takım elbiseler resmiyet açısından lacivert ile çok benzer özellikler gösterir. Bu nedenle özellikle sonbahar/kış aylarında gerçekleşen resmÎ düğünlerde üç parçalı koyu gri takımlar iyi bir seçenek olabilir. Lacivert gibi gri takım elbise de beyaz ve açık mavi renk tonlarıyla uyum sağlayabilir.

Erkek Nikah Elbisesi Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken Stil ve Detaylar

Erkek nikah elbiseleri seçmek, ilk bakışta kolay görünse de mükemmel bir düğün görünümü yaratmak için dikkatlice yaklaşmanız gereken pek çok detay mevcut. Nikah elbiselerini oluşturan bu özel stil ve detayları keşfederek yıllarca konuşulacak bir damat görünümüne kavuşabilirsiniz.

Nikah Elbisesi Ceketleri

Bir damadın ceketini kişiselleştirmek düğün görünümünde fark yaratmanın en kolay yoludur. Takım elbiselerin ceketlerinde stilinize zarafet katacak pek çok olasılık yer alır. Ancak nikah elbisesi ceketi seçerken ilk dikkat etmeniz gereken tek düğme ve kruvaze arasından tercih yapmaktır. Kruvaze ceketler fazlasıyla klasik, aynı zamanda vintage bir tarzı yansıttığından modern damatlar için tek düğmeli tasarımlar daha yaygındır. Ancak retro, marine veya resmî seremoni tarzı düğünler için kruvaze modeller harika görünebilir. Ayrıca çentik, şal ve sivri yaka olmak üzere ceketin tarzını belirleyen diğer stil özelliklerine de dikkat etmeniz önemlidir. Şal yaka özellikle smokinlerde yaygın olarak kullanıldığı için daha resmî bir tarzı yansıtır. Her ne kadar küçük detaylar gibi görünse de seçeceğiniz düğmelerin türü ve cep kesimi gibi ince terzilik detaylarına dikkat etmeyi unutmamalısınız.

Nikah Elbisesi Pantolonları

Nikah elbisesi seçerken pantolonun doğru uzunlukta olduğuna dikkat etmektir. Bunun için boşluksuz, yarım boşluk ve tam paça olmak üzere üç farklı opsiyonunuz vardır. Boşluksuz paçalar, pantolonun ayakkabılara değmediği bitişi ifade eder. Yarım boşluk, genellikle damatlıklarda standart olan ayakkabının üst kısmına uzanan versiyondur. Tam paça ise kumaşın ayakkabının üstüne düştüğü ve genellikle bilek kısmında katlandığı uzunluğu yansıtır. Pantolon paçasını seçerken stil kadar, bacak boyunuzu ve proporsiyonunuzu da dikkate almanız önemlidir.

Nikah Elbisesi ile Hangi Gömlek Giyilir?

Nikah elbisesi ile kombin yaparken en az takım kadar önemli olan bir diğer seçim gömlektir. Düğününüz için gömlek seçerken hem rengi hem de kumaşı göz önünde bulundurmanız gerekir. Ne giyeceğinizden emin olamadığınız anlarda, her renkle ve stille uyum sağlayan beyaz klasik gömlek en iyi seçenektir. Beyaz, hem nikah elbisesinin tonunu öne çıkarır hem fresh görünmenizi sağlar. %100 pamuklu veya keten karışımlı klasik beyaz Oxford gömlek tüm nikah törenlerine kolayca uyum sağlar. Beyaz gömleği smokin veya siyah takım elbiseyle giyecekseniz ata yaka beyaz gömlek gibi resmî tasarımları tercih etmeniz gerekir. Sonbahar ve kış düğünlerinde gömlek kumaşının biraz daha ağır olmasına dikkat edebilirsiniz. Sahilde gerçekleşen düğünlerde ise pamuk ve keten karışımlı açık mavi veya pembe tonlarında gömlekler tercih edilebilir.

Nikah Elbisesi ile Hangi Ayakkabı Giyilir?

Tepeden tırnağa şık bir nikah elbisesi kombini yaratırken ayakkabıları doğru şekilde seçmeniz gerekir. Nikah elbisesi ayakkabı seçimindeki ilk ve en önemli kural siyah, deri ve bağcıklı tasarımları kullanmaktır. Ancak açık mavi, lacivert veya bej tonlarında casual nikah elbiseleriyle orta-koyu arası kahverengi Oxford ayakkabılar da tercih edilebilir. Erkek nikah kombini spor olsun diyorsanız avangard bir görünüme imza atmak için beyaz veya siyahtan uzak renklere yönelebilirsiniz. Ayrıca bu tarz çağdaş nikah stilinde düz bağcıklı sneaker tarzı ayakkabıları seçmeyi, temiz ve cilalı bir görünüm yaratmayı unutmamalısınız.

Yaklaşan töreniniz için birbirinden farklı renk, kalıp, kumaş ve stil seçeneği arasından seçim yapabilir, her tarza uygun nikah elbiselerini Hatemoğlu ayrıcalıklarıyla sipariş edebilirsiniz!

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.