Old Money Stili Erkek Giyim Tüyoları

23 Nisan 2024
Old Money Stili Erkek Giyim Tüyoları

Lüksün gösterişli görüntülerden ziyade zamansız stil ve zarafetten ibaret olduğu “old money tarzı” son zamanlarda erkek modasının en parlak akımları arasında. Tamamen zarafet, gelenek ve nesilden nesile aktarılan köklü bir aidiyet duygusunu ifade eden bu trend moda ve yaşam tarzında sadeliği yansıtır.

Rafine, kendinden emin ve klasik çekiciliğe sahip erkeklerin tercihi olan old money giyim tarzını George Clooney ve David Beckham gibi stil ikonları zahmetsizce somutlaştırır. Sizin de old money giyim tarzı erkek stilinde ilginizi çekiyorsa ve bu akımı nasıl uygulacağınız merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazıda old money tarzı hakkında merak ettiğiniz soruların yanıtlarını bulabilirsiniz.

Old Money Style Nedir?

Bu akımın inceliklerini keşfetmeden önce “old money style nedir” veya Türkçe ifadesi ile “eski para tarzı nedir” sorusunun cevap vermekte fayda var. Old money style, nesillerdir miras alınan zenginlik ve sosyal statüden ortaya çıkan bir estetiktir. Bu akım, varlıklı ailelerin gösterişli zenginlik gösterileri yerine zarafete ve inceliğe önem vermesiyle ortaya çıkan moda ve yaşam tarzı felsefesine dönüşmüştür. Old money stili yalnızca kıyafetlerle ilgili olmayıp kalıcı zarafet ve inceliğin mirasını her detayda hassas şekilde hissettirir.

Zarafet, stil ve sofistike estetik duygusunu harmanlayan bu akım; köklü bir geleneğe ait olduğunuzu kalitenizle ifade etmenizi sağlar. Old money erkek stili nicelikten çok niteliğe, kaliteli davranışlara ve sosyal statü mirasına bağlılıkla ilgilidir. Bu akım “sessiz lüks” olarak da bilinen zamansız zarafet ile abartısız inceliği yansıtan giyim, aksesuar veya ayakkabı seçimlerine parçalara dayanır.

Old Money Style Nasıl Oluşturulur?

Hem rafine hem zamansız zarafeti yansıtan bir stili ifade eden old money erkek tarzı yaratmak için gardırobunuzu oluştururken bazı önemli kriterleri göz önünde bulundurmanız gerekir. Old money erkek stili oluştururken mutlaka dikkat etmeniz gereken tüyolar şunlardır:

Temel Gardırop Parçalarına Yatırım Yapın

Gardırobunuzu oluştururken zamansız estetiğe sahip, kaliteli ve sofistike parçaları seçmeniz gerekir. Bu, her zaman ısmarlama takım elbise modelleriyle dolu bir dolaba ihtiyacınız olduğu anlamına gelmez. Günlük hayatta, ofiste, etkinliklerde veya spor aktivitelerinde kullanabileceğiniz kaliteli gömlekler, polo tişörtler, chino pantolonlar, blazer ceketler, deri Oxford ayakkabılar, klasik kol saatleri veya saten cep mendilleri gibi bir dizi zamansız parça bu etki için yeterlidir.

Klasik Renkleri/ Desenleri Tercih Edin

Old money tarzı sessiz lüks estetiğini yansıtan özellikleri dolayısıyla yalın, aynı zamanda abartısız parçaları kullanmanızı gerektirir. Asla modası geçmeyen lacivert, gri, beyaz veya toprak tonları bu estetiği yaratmak için mutlaka dolabınızda yer vermeniz gereken renkler arasındadır. Desen tercih etmeniz gerektiğinde zamana meydan okuyan ekoseli, çizgili veya kazayağı gibi geleneksel formları seçebilirsiniz. Bu tip desenlerle cesur veya gösterişli olmadan kıyafete görsel ilgi eklemeniz mümkündür.

Kalıba/Kumaşa Önem Verin

Old money stilini uygulamanın diğer önemli kuralı, üzerinize dikilmiş gibi görünen kalıp ile kumaşa sahip parçalar seçmektir. Üzerinize tam oturan giysiler, görünüşünüz ve kendinize olan güveniniz bakımından önemli bir fark oluşturabilir. Kumaş kalitesi ise rafine ve sofistike tarzı gösterişsiz şekilde yansıtmanın altın kuralıdır. Bu doğrultuda mevsime veya duruma göre merinos yünü, hakiki deri, keten, kaşmir, pamuk veya ipek gibi kaliteli kumaşları tercih edebilirsiniz.

Aksesuarların Gücünden Yararlanın

Old money tarzını güçlü şekilde uygulayan stil ikonlarını incelediğinizde şıklığın detayları yansıtan aksesuarlarda gizlediğini fark edebilirsiniz. Doğru seçilmiş kaliteli aksesuarlar old money erkek stilinin önemli bir parçasıdır. Kaliteli deri kemer, takım elbiseye uygun saat, klasik ayakkabılar, şık kol düğmeleri, kravat iğneleri, ipek kravat veya cep mendilleri mutlaka gardırobunuzda bulunması gereken aksesuarlardır. Kıyafetlerinize karakter, incelik eklemek için bu aksesuarları doğru şekilde stilinizde kullanabilirsiniz.

Old Money Tarzı Kombin Önerileri

Bu tarzı tam olarak benimsemek için old money style tarzının özünü oluşturan klasik giyim parçalarıyla kombin denemeleri yapmanız gerekir. Old money tarzını nasıl uygulayacağınız hakkında desteğe ihtiyacınız varsa aşağıdaki listedeki temel parçalardan ve kombin önerilerinden ilham alabilirsiniz.

Blazer Ceket ile Smart-Casual Old Money Tarzı

Kaliteli, nötr renkli ve iyi dikilmiş blazer ceket, old money tarzını oluştururken gardırobunuza çok yönlülük ekler. İster tüvit ister keten veya yün gibi klasik kumaşlardan oluşsun, iyi tasarlanmış blazer ceket her şartta abartısız lüksü ve ayrıcalık duygusunu hissettirir. Blazer ceketleri, chino pantolon, beyaz klasik gömlek ve Oxford ayakkabı ile kombinleyerek yarı formal ofis tarzı oluşturmanız mümkündür. Daha modern kentsel bir stile imza atmak istediğinizde blazer ceketinizi üzerinize iyi oturan jean pantolon, tişört ve makosenlerle kombinlemek de iyi bir fikir olabilir.

Polo Tişört Modelleri ile Casual Old Money Stili

Old money stilini konforlu bir şekilde uygulamak istediğinizde polo yaka tişört modelleri kurtarıcınız olabilir. Konfor ve zarafeti buluşturan polo tişört özel dikim veya chino pantolonlarla kombinlendiğinde aradığınız sessiz lüks etkisini zahmetsizce oluşturmanızı sağlar. Rahat gezilerden gündelik toplantılara kusursuz bir geçiş yapmanıza yardımcı olan polo yaka tişörtler, özellikle lacivert, beyaz veya bej tonlarıyla kaliteli görünümü korur. Polo yaka lacivert tişörtü, bej chino pantolon ve kahve tonlarında süet loafer ile zahmetsizce kombinleyebilirsiniz.

Old Money Stilinde Klasik Zarafet İçin Kumaş Pantolon

Kalıcı zarafet sembolü olarak görev yapan kumaş pantolonlar, hem modern hem klasik tarzı en iyi şekilde taşımanızı sağlar. Lacivert veya antrasit tonlardaki kumaş pantolon modelleri, old money stilini zahmetsiz şekilde ortaya koymak için olmazsa olmazlar arasında yer alır. Resmî toplantılardan kokteyl davetlerine kadar her ortamda sofistike bir stil yaratmanız kolaylaşır. Kusursuz uyuma sahip lacivert kumaş pantolonu, kaşmir boğazlı kazak, yün blazer ceket ve deri botlarla kombinleyerek old money kış kombinleri oluşturabilirsiniz. Yaz veya bahar aylarında ise bu kombini %100 pamuk tişört ve makosenlerle birleştirebilirsiniz.

Old Money Stilinin Sembolü: Gömlek Kombinleri

Old money style söz konusu olunca kusursuz uyuma sahip, kaliteli, aynı zamanda klasik tonlardan oluşan gömlekler akla ilk gelen seçenekler arasında yer alır. Zamansız zarafetin ve incelikli zevkin kanıtı olan gömlekleri, old money stiline uygun bir şekilde seçmek için kumaştan en küçük detaya kadar titiz davranmanız gerekir. Keten, yün ve pamuk gibi kaliteli kumaşlardan oluşan Oxford tarzı beyaz, bej veya mavi gömlek modelleri her koşulda zarafeti simgeler. Bunları klasik kesim jean, chino, keten veya kumaş pantolonla zahmetsizce kombinleyebilirsiniz.

Old Money Stilinde Zirve: Smokin Şıklığı

Tek başına old money stilinin vadettiği zerafet, incelik ve kaliteyi temsil eden smokinler; siyah kravat davetleri, resitaller, balolar, galalar gibi en resmİ veya prestijli etkinlikler için idealdir. Old money erkek giyim, en yüksek düzeyde formalite duygusunu temsil ettiği için klasik siyah smokin mutlaka gardırobunuzda yer almalıdır. Tek sıra düğmeli saten yakadan oluşan siyah smokin takımı, saten papyon, kuşak, ata yaka beyaz gömlek, rugan Oxford ayakkabı ve zarif kol düğmeleriyle tamamlayarak old money tarzının özünü yakalayabilirsiniz.

Old Money Tarzında Hangi Ayakkabılar Seçilebilir?

Old money giyim tarzı erkek modası tüyolarını uygularken kıyafet ve aksesuarlar kadar ayakkabı seçiminize de odaklanmanız gerekir. Ayakkabılarınız kaliteyi, zamansız zarafeti ve inceliği yansıtan detaylardan oluşmalıdır. Resmî davetler için Oxford ayakkabı modelleri siyah veya kahverengi tonlarıyla tercihiniz olabilir. Loafer modelleri rahatlığı, aynı zamanda işlevselliği ile old money tarzının güçlü bir temsilcisidir. Yarı resmî etkinliklerde siyah veya kahverengi deri ayakkabılardan yardım alabilirsiniz. Chelsea botları ise old money kış tarzınıza modern dokunuş katmak için tercih edebilirsiniz.

Siz de old money stiliyle gardırobunuzu güncellemek, tarzınızı güçlendirmek için en kaliteli, rafine ve zarif parçaları Hatemoğlu ayrıcalıklarıyla seçebilirsiniz!



Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.