Takım Elbise Gömleği Nasıl Olmalı?

26 Nisan 2023
Takım Elbise Gömleği Nasıl Olmalı?

Takım elbise klasik giyim için vazgeçilmez parçalar arasında yer alır. Farklı model ve renk seçenekleri sunan takım elbiseler sayesinde kişisel tarzı yansıtmak oldukça kolay olabilir. Bütün bir şekilde kullanmak ya da parçaları ayrı şekilde kombinlemek tarzlara ve zevklere uyumlu hale getirmek mümkündür. Tarzını yansıtmak isteyen erkekler takım elbise seçimi yaparken özenli davranmalıdır.

Takım Elbiseye Uygun Gömlek Nasıl Seçilir?

Elegant ve güçlü duruşu en iyi şekilde yansıtmaya yardımcı olan parçalar ayakkabı ve aksesuarlar ile oldukça göz alıcı bir hale getirilebilir. Kombin yapmak için takım elbise modelleri seçiminden daha önemli bir konu varsa o da gömlek seçimidir. Doğru tercihler yapmak için gömlek seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar bulunur. Gömleğin dokusu, kumaş yapısı, rengi, düğmeleri ve kesimi gibi çeşitli konularda seçici olunması gerekir. En önemli konulardan biri gömleğin vücuda tam oturmasıdır. Beden ölçüleri konusunda uygun tercihler yapılmalıdır. Takım elbisenin ve gömleğin ölçüleri konusunda dikkatli seçimler yapılmadığı zaman uyumlu görünmenin önemi kalmayabilir.

Takım elbise gömleği seçerken özellikle dikkat edilmesi gereken konular şu şekildedir;

  • Beden ölçüleri.
  • Kumaş kalitesi.
  • Renk uyumu.
  • Desenler.

Beden Ölçülerine Uyum

Beden ölçülerine uymayan bir gömleği herhangi bir şekilde kullanmak mümkün değildir. Takımdan bağımsız bir şekilde kombinlemek dahi oldukça zor olabilir. Uyum konusunda istenilen sonucu almak için gömlek bedeni vücudunuza uygun olmalıdır. Şıklığı yakalamak ve dikkatleri üzerine çekmek isteyen herkes gömlek seçimine dikkat etmelidir. Bedene tam oturan gömlekler tercih etmeye özen gösterilmesi gerekir.

Doğru tercihler yaparak istediğiniz uyumu ve şıklığı yakalamak oldukça kolaydır. Özel dikim terzileri tercih ederek gömlek bedenleri konusunda nokta atışı yapılabilir. Sadece özel dikilen gömlekler değil, hazır olarak satılan gömleklerde de uygun bedeni bulmak mümkündür. Tekstil sektöründe yaşanan gelişmeler sayesinde kıyafet seçenekleri oldukça zengindir. Uygun gömleği bulmak ve bedene tam oturan bir kesimde gömlek tercih etmek için biraz araştırma yapmak gerekebilir.

Kaliteli Kumaşlar

Gömlekler birçok farklı kumaştan üretilir, gömlek seçimi yapılırken kumaş konusunda özenli davranılabilir. Kumaş yapısı, tercih edilen takım elbiseye göre seçilebilir. Kadife kumaşlara sahip bir takım elbise ile kumaş takım elbise için tercih edilecek olan gömlek aynı kumaşa sahip olmamalıdır. Uyumlu bir görüntü sağlayabilmek için gömleğin kumaşı oldukça önemlidir.

Kumaş yapıları seçilirken, takım elbise göz önünde bulundurulması gerekir. İddialı kombinler yapmak istiyorsanız kalite konusunda hassas olunması önemlidir. Parçaların kalitesi, kombini öne çıkaran durumlardan biridir. Kaliteli parçalar tercih etmek her zaman pahalı seçimler yapmak demek değildir. Uygun fiyatlara sahip birçok kaliteli parça bulmak mümkündür. Biraz zaman ayırmak ve araştırma yapmak bu konuda yardımcı olabilir.

Renk Uyumu

Renk uyumu sadece takım elbise ve gömlek konusunda dikkat edilmesi gereken konulardan biri değildir. Günlük olarak yapılan her kombinde renk uyumu oldukça önemlidir. Takım elbiseniz ile uyumlu bir gömlek tercih etmek için renk konusunda seçici davranmanız gerekir. Erkek gömlek renk seçimleri oldukça geniş skalalara sahiptir. Klasik tarzı yansıtmak için dikkat çekici renklerden uzak durmak gerekebilir. Kişisel tarzını ortaya çıkartmak isteyenler ise özgür bir şekilde renk seçimi yapabilir.

Takım Elbisede Desenli Gömlek Modelleri

Desenler

Gömlek modelleri incelendiği zaman renk ve desen konusunda birçok farklı seçenek ile karşılaşmak mümkündür. Takım elbiseyle klasik bir görünüm elde etmek isteyenler desenli seçimlerden uzak durmalıdır. Uyumlu bir görüntünün önüne geçerek dikkatin tamamen gömleğe geçmesine yol açabilir. Düz ve şık gömleklerde yardım alarak uyumlu bir görüntü oluşturabilirsiniz. Takım elbise kombinleri ile gözleri üzerine çekmek isteyenler ayakkabı, saat ve kemer gibi aksesuarlara da yer verebilir.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.