Smart Casual Nedir? Smart Casual Erkek Giyim Kombinleri

27 Nisan 2023
Smart Casual Nedir? Smart Casual Erkek Giyim Kombinleri

Smart Casual özellikle beyaz yakalı olarak çalışan kişiler tarafından tercih edilen bir ürün grubu olarak tanımlanabilir. Sadece beyaz yakalılara özel değil, her kullanıcı tarafından tercih edilebilecek ürünlerdir. Klasik ve şık ceketler, takım elbiseler, uzun kollu gömlekler ve klasik ayakkabılar temel parçaları olabilir.

Smart Casual Nedir?

Smart Casual nedir? sorusu son zamanlarda sık şekilde araştırılan konular arasında yer almaya başlamıştır. Erkekler için ofis kombinlerinde pantolon ve ceket tasarımları oldukça popüler bir şekilde tercih edilir. Erkek ve kadın kıyafet modelleri incelendiği zaman oldukça benzer oldukları göze çarpar. Genellikle koyu tonlar ve dikkat çekmeyen renkler tercih edilir. Gömlek ve ceketleri kombinlerde kullanmak oldukça sık görülen seçimlerdir. Genele uygun ayakkabı seçimleri yapabilmek için klasik tarzlar kullanılmalıdır.

Smart Casual Giyim Tarzı Nedir?

Smart Casual Giyim Tarzı Nedir

Ofis ortamlarında ilerleyen, iş alanlarında ortaya çıkan resmiyetin şıklık ile buluşmasını amaçlayan bir giyim tarzıdır. Erkekler Smart Casual tarzları tercih ederken genellikle pantolon ve ceketleri tercih eder. Renk seçimleri bu tarz için önemlidir. Koyu ya da dikkat çekmeyen renklerin kullanılması en belirgin özellikleri arasında yer alır. Son zamanlarda oldukça ilgi gören giyim tarzları arasında yer alır. Kombinlerin birçok talebi aynı anda karşılaması popülerlik kazanmasında rol oynar.

Smart Casual Kombinler Ne Zaman Kullanılabilir?

Smart Casual kombinleri dört mevsim tercih edilebilir parçalara sahiptir. Sadece belirli mevsimler ya da aralıklar için tercih edilebilir bir tarz değildir. Farklı mevsimlerde nasıl kombinler yapılabileceği konusunda şunlara dikkat edilebilir

- Kış aylarında kombin parçaları seçilirken yün ve pamuk oranı yüksek parçalar tercih edilebilir. Sıcak tutma işlevine sahip kumaşlar sayesinde tarzınızdan ödün vermeden ofis şıklığını yansıtabilirsiniz.

- Gömlek ve ceket kombinleri uygun şekilde yapıldıktan sonra soğuk günlerde kalın kabanlar kullanılarak kombinler tamamlanabilir.

- Kış mevsiminde renk seçimi yapılırken daha koyu renkler tercih edilmelidir. Toz, çamur ve yağmur gibi çeşitli etkenlerin kombinleri bozmasının önüne geçebilir.

- Şık kombinleri kış aylarında botlar ile daha göz alıcı bir hale getirmek mümkündür.

- Yaz aylarında keten kumaşlar kullanılarak kombinlerin şıklığı korunurken rahat seçimler yapılabilir.

- Havaların ısınması ile ayakkabılarda değişiklikler yapılarak spor ve kumaş ayakkabılar kullanılabilir.

Mevsimsel olarak değişikler yapmanın mümkün olduğu bir giyim tarzıdır. Smart Casual nasıl kombinlenir? konusunda endişe duyulmasına gerek yoktur. Belirli parçalar üzerinden yola çıkılarak kısa sürede ofis şıklığını yakalamak mümkündür. Ofis şıklığı olarak adlandırılan bir tarz olsa da günlük hayatta örnek alınan tarzlardan biridir.

Smart Casual Dress Code Nedir?

Dress code kurallar ve ortamlara bağlı olarak parçaların sınıflandırılması için kullanılır. Kültür ve kültürlerin normlarına göre değişkenlik gösteren kodlardır. Smart Casual nedir, dress code nedir konusunda araştırma yapıldığı zaman; ceketler, kumaş pantolonlar, gömlekler ve klasik ayakkabı modelleri ile karşılaşılır. Söz edilen giyim kurallarına göre iş hayatına ve günlük yaşantılara uyumlu bir tarz ortaya çıkartılabilir.

Smart Casual Kombinlerde Ayakkabı Seçimi

Smart Casual erkek giyim kombinlerine göz atıldığı zaman oldukça şık ve sade modeller ile karşılaşılır. Kumaş pantolonlar, ceketler ve gömleklerden yardım alınarak temel kombinler ortaya çıkartılabilir. Klasik tarzların resmi ortamlara uyarlanması sonucunda hem rahat hem de şık olmak mümkündür.

Rahatlık ve şıklığı bir arada isteyenler Smart Casual kombinleri yaparken ayakkabı olarak sade ve koyu renkli spor modeller tercih edebilir. Günümüzde tarzlar ve modalar daha çok kullanıcı rahatına göre şekillenmeye başlamıştır. Günlük harekete uyum sağlayan kişilerin konforunu destekleyen ve şıklığını bozmayan spor ayakkabılar oldukça kolay bir şekilde kombinlere dâhil edilebilir.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.