Doğru Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalı?

13 Nisan 2023
Doğru Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalı?

Ayakkabı seçimi oldukça titiz bir konudur. Bu doğrultuda her kullanıcının ayakkabı seçimi esnasında dikkat ettiği etkenlerin birbirinden farklı olduğunu dile getirmek mümkündür. Ancak unutulmaması gereken en önemli detay ayakkabı seçiminin tarzınız için uygun olurken, sağlığınız için de kesinlikle uygun olması gerektiğidir.

Aksi halde büyük bir beğeni ile aldığınız ayakkabı uzun ömürlü şekilde kullanılmayacak ve bu durum hem maddi olarak zarar görmenize neden olurken hem de beğenerek aldığınız ayakkabıdan kısa süre içerisinde vazgeçmenize neden olacaktır. Bu gibi bir problem yaşamak istemiyorsanız tercihinizi mutlaka sağlığınız ve beğenileriniz için uygun olan seçenekten yana yapmanız gerekir.


Ayak Sağlığınız İçin Uygun Olan Modelleri Tercih Edin

Ayakkabı nasıl seçilir sorusuna tek bir şekilde yanıt vermek mümkün değildir. Gündelik olarak tercih ettiğiniz tarzınız bu konuda oldukça belirleyicidir. Ancak tarzınıza hitap eden ayakkabı modellerinin haricinde dikkat edilmesi gereken önemli etkenler olduğunu dile getirmek yanlış olmaz.


Sağlıklı bir ayakkabı, parmakların uç kısmı ile ayakkabı ön kısmı arasında 12 mm’lik boşluk olan ayakkabıdır. Bu boşluk parmakların üst kısmının ayakkabıyı sürtünmesini engeller. Eğer böyle bir boşluk bulunmuyorsa parmak üsleri ve tarak kemiklerinde nasırlar oluşabilir. Bu durum tamamen sağlıksızdır ve kesinlikle dikkat edilmesi gerekir.

Ayak Numaranızdan Küçük ya da Büyük Ayakkabılar Almayın

Ayakkabı alırken yapılan en büyük hatalardan biri diğeri ise yalnızca modelini beğendiğiniz için tam olarak sizin ayak numaranıza uygun olmayan bir ayakkabıyı seçmektir. Birçok kullanıcı zaman içerisinde aşacağını ya da kullanım esnasında ayakkabının genişleyeceğini düşünerek kendi ayak numarasından küçük ya da büyük numaradaki ayakkabıları tercih eder. Fakat bu durum kesinlikle doğru ve sağlıklı değildir. Ayak numaranızdan küçük ya da büyük numara da bir ayakkabı almak ayağınızın yapısı için oldukça sağlıksız olacak ve zaman içerisinde birçok farklı problem ile karşılaşmamıza neden olacaktır.

Ayakkabıyı Deneyerek Almaya Özen Gösterin

İnternet alışverişinin kullanıcılara sunduğu birçok farklı avantaj olduğunu dile getirmek kesinlikle yanlış olmaz. Ancak bu noktada ayakkabı alışverişinizi kesinlikle deneyerek gerçekleştirmeniz gerektiğini de dile getirmek gerekir. Bazı durumlarda ayak numaranız için uygun olan bir ayakkabı almış olsanız dahi ayağınızda rahat olmadığını hissedebilirsiniz.

Bu duruma neden olan birçok farklı etken bulunmaktadır. Ayakkabının kalıbı, markanın üretim esnasında kullandığı malzeme ya da ayakkabı tasarımı gibi birçok farklı etken bu duruma neden olabilir. Özellikle casual ayakkabı, erkek klasik ayakkabı ve rugan ayakkabı modellerinde kalıp farklılıkları olabilmektedir. Aldığınız ayakkabının uzun süre boyunca kullanılmasını talep ediyorsanız mutlaka deneyerek almanız ve almadan önce belirli bir süre vakit geçirmeniz önerilir.

Tarzınız İçin Uygun Modeli Seçin

Tarzınız İçin Uygun Ayakkabı Modeli Seçimi

Erkek ayakkabı seçiminin elbette sağlık için uygun olmalıdır. Ancak yalnızca sağlık için uygun olması sebebiyle gündelik olarak tercih etmeyeceğiniz ve tarzınız için uygun olmayan bir modelden yana karar vermek de mantıklı değildir.

Ayakkabınızı seçerken göz önünde bulundurmanız gereken 2 önemli faktör sağlığınız ve tarzınızdır. Tarzınız için uygun ve gündelik olarak tercih edebileceğiniz bir modelin sağlığınız için de uygun olduğuna karar veriyorsanız bu ayakkabı sizler için ideal seçenek olacaktır.

Mevsime Göre Karar Verin

Ayakkabı alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında bulunan bir diğer etken ise tercih edeceğiniz ayakkabıyı hangi mevsimde giyecek olduğunuzdur. Yaz mevsiminde tercih edilmesi gereken ayakkabılar ayağın hava almasını sağlayan modeller olmalıdır. Ancak kış aylarında soğuk hava şartları sebebiyle tercih edilmesi gereken modeller kötü hava şartlarına dayanıklı modeller olmalıdır. Mevsim için uygun olmayan malzeme ve tasarım ile üretilmiş olan ayakkabıları tercih etmek konforlu bir kullanım sağlamaz.

Günümüzde üretilen ayakkabı modelleri kendilerine ait birçok farklı özelliğe sahiptir. Tercihinizi ayak ve dilek sağlığınız için uygun bunun yanı sıra moda tercihleriniz için de ideal olacak bir seçenekten yana yapmanız önerilir. Böylelikle tercih edeceğiniz ayakkabı uzun yıllar boyunca kullanılmak için uygun olacaktır.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.