Damat ve Sağdıçların Uyumu

05 Mart 2024
Damat ve Sağdıçların Uyumu

Düğün, erkek ve kadının hayatlarını bir ömür boyu birlikte olmak üzere birleştirdikleri önemli gündür. Düğünler, detaylı planlamalar ve organizasyonlar ile yapılsa da her zaman son dakika aksilikleri yaşanabilir. Ayrıca gelin ve damat bu özel günlerinde stresli olabilir ve yanlarında en yakın arkadaşlarını görmek isterler. Bundan dolayı da düğünlerde damatların sağdıçları gelinlerin ise nedimeleri bulunur. Düğünlerde en çok önem veren noktalar arasında ahenk öne çıkar. Bunun için damat ve sağdıçların uyumu en fazla dikkat edilen noktalar arasında yer alır.

Sağdıçlık nedir incelendiğinde orta çağdan günümüze gelen bir adet olduğu görülür. Orta çağda sağdıçlar gelini korumakla görevli şövalyelermiş. Elbette günümüzde gelinlerin böyle bir korumaya ihtiyaçları bulunmuyor. Yine de sağdıç geleneği devam ediyor ve artık sağdıçlar daha çok damadın yanında yer alarak onun düğün hazırlığında ve düğün sırasında sorun yaşamasının önüne geçiyorlar.

Sağdıçların düğündeki fonksiyonları göz önüne alındığında onların da uyumlu kıyafetler seçmesi gerekiyor. Hatemoğlu bünyesinde bulunan birçok seçenekle uyum yakalamak basit olacak.

Damat Ne Giymeli?

Düğünlerin yıldızı gelinler olarak kabul edilir. Bunun yanında damatlar da en az gelinler kadar şık olmaya önem verirler. Düğünlerde damat ve gelinin uyumlu giyinmesi son derece önemlidir. Damatlık seçiminde gelinle uyumlu olmak kadar aynı zamanda düğünün konseptine de dikkat edilmelidir. Lüks bir otelin balo salonunda yapılacak düğünde damatlık seçimi ile kır düğününde giyilecek damatlık seçimi farklı olabilir. Düğünün konsepti ne olursa olsun damada yakışacak, onun şık görünmesini sağlayacak bir damatlık seçilmelidir. Düğünde damat ne giymeli sorusuna şu şekilde cevap verilebilir:

Smokin: Smokin her damat için kurtarıcı bir damatlık olarak öne çıkar. Beden yapınıza uygun bir smokin ile gelinle birlikte düğünün en şıkları olmayı başarabilirsiniz

Damatlık takım elbise: Damatlık olarak tasarlanan birbirinden şık takım elbiseler bulunur. Siyah, beyaz, renkli, desenli olarak tasarlanan damatlıklar ile düğününüzde kendi tarzınızı yansıtabilirsiniz.

Sağdıç Ne Giymeli?

Düğünlerde en az damatlar kadar şık olması gereken kişiler arasında sağdıçlar da olmalıdır. Sağdıç ne giyer incelendiğinde ise bu konuda farklı yaklaşımların olduğu görülebilir. Pek çok toplumda sağdıçların damat ile aynı kıyafeti giymeleri gerektiği düşünülür. Bundan dolayı da damadın giyeceği takım elbisenin aynısını giyerler. Bunun yanında damat ile aynı kıyafeti giymese de sağdıçların da en az damat kadar şık olmaları gerekir. Her düğünde birden fazla sağdıç olabilir. Düğünde bütün sağdıçların aynı kıyafeti giymeleri gerekir. Bu şekilde diğer davetlilerden ayrılırlar.

Şık sağdıç kıyafetleri ve damatlıklar Hatemoğlu tarafından sizlere sunuluyor. Bu şık damatlıklar ile düğünde damat ve sağdıçlar istedikleri şıklığı yakalayabilirler. Sağdıçlık yapmak için alacağınız şık takım elbiseyi ya da smokini daha sonra katılacağınız resmi davetlerde ve özel gecelerinizde de giyebilirsiniz.

Damat ve Sağdıçların Uyumu Nasıl Sağlanır?

Damat ve sağdıçların uyumu için takım elbise modellerinin aynı olarak seçilmesi önem taşır. Bunun yanında damat renkli bir smokin ya da damatlık giymeyi tercih ettiğinde sağdıçlar koyu renkli takım elbiselerinin içine damadın takımının renginde gömlek ya da yelek giyebilirler. Böylece tam bir uyum sağlayabilirler. Damat ile sağdıçlar arasında uyum olması amacıyla aynı damatlık modelleri arasından tercihler yapılabilir. Bunun yanında damadın sağdıçlardan farkının olması için dikkat edilmesi gereken noktalar bulunur. Örneğin damat papyon takıyorsa sağdıçların kravat takmaları daha doğru olacaktır.

Damat ve sağdıçların düğünde kullanacakları papyon, kravat, kravat iğnesi gibi birbirinden farklı pek çok aksesuar Hatemoğlu’ndan seçilebilir. Birebir aynı olmadan damat ve sağdıçların birbirini tamamlayan aksesuarlar seçmesi hem şık görüntü yaratacak hem de düğünün havasını değiştirecektir.

Yakın bir zamanda evlenecekseniz ya da yakın bir arkadaşınızın düğününde sağdıç olacaksanız kaliteli damatlık modelleri arasından seçim yapabilirsiniz. Arkadaşlarınızla birlikte kaliteli damatlıklar alabilir bu sayede düğünde şıklığınız ile göz doldurabilirsiniz. Siyah, beyaz ya da renkli damatlık modellerini Hatemoğlu sitesinden inceleyebilirsiniz. Adeta tam üzerinize göre dikilmiş olan damatlık modelleri arasından seçimlerinizi yapabilirsiniz. Elbette damatlık ve sağdıçların elbiselerinin mutlaka düğünün konseptine uygun olarak seçilmesi gerekir. Bu noktaya dikkat ettiğinizde tam bir uyum yakalayabilirsiniz

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.