İYİ BİR İLK ETKİ İÇİN BEDEN DİLİ KULLANIM

17 Ekim 2018
İYİ BİR İLK ETKİ İÇİN BEDEN DİLİ KULLANIM

Beden dili uzmanı India Ford’a göre iletişimin %93’ü sözel değil. Bu da sözlü anlatıma %7’lik bir dilim bırakıyor ki etkileyici olmak için aslında dilimizi değil bedenimizi kullanmamız gerektiği sonucu ortaya çıkıyor.

Mülakatlarda bacak bacak üstüne atmaktan ilk buluşma senaryolarına, beden dilinizi kullanma konusunda Ford’dan öğreneceğimiz çok şey olduğu kesin.

Bir kişi konuşurken onu başımızla onaylamak ve gülümsemek, konuşmaya tam anlamıyla dahil olduğumuzu gösterir. Genel bir kural olarak, konuşmaya katılımınızı göstermek için başınızı nazikçe 3 defa sallamalısınız.

Kaşlarınızı bir saniyeden kısa bir süreliğine kaldırmak ve daha sonra indirmek ‘merhaba’ demenin mimiksel karşılığı. Eğer bunu yapmazsanız karşınızdaki farkına varılmadığını düşünebilir.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, beden dilinin anahtarı ruha açılan pencerede yatar. Göz teması kurmak, dikkatinizi karşınızdakine verdiğinizin ve onunla ilgilendiğinizin en iyi ifadesidir. Eğer göz teması kurmayı ve bunu korumayı zor buluyorsanız, karşınızdaki size bakmadığında gözlerinizi dinlendirebilirsiniz.

Dudaklarınızın kenarının yukarı kıvrılması da ancak içtenlikle olan bir ifade şeklidir. Gergin görünmek istemiyorsanız gülümsemelerinizin içinizden geldiğinden emin olmalısınız.

Kahkaha ise dinlediğinizi gösteren ve ortamdaki tansiyonu düşüren bir etki yaratır. Eğer yapılan şakanın kahkaha kaldırmayacağını düşünüyorsanız gülümsemekle yetinebilirsiniz. Zira sahte bir kahkahadan daha kötü bir şey olamaz.

Kuvvetli bir tokalaşma, kuvvetli bir karakter ister. Bu noktada dengeyi iyi kurmakta fayda var; tokalaşırken ne iki elinizi kullanın ne de parmak uçlarınızı.Avuçlarınızı açın ve elinizi bir tarafa yatırmaktansa dikey bir şekilde tutun.

Eller beden dilinin as oyuncularından. Toplantılar esnasında kollarınızı rahat ve iki yanınızda tutmaya özen gösterin.

Saçınıza veya kıyafetlerinize gergin bir şekilde dokunmaktan kaçının. Konuşurken avuç içlerini gösterin.

Büyük bir toplantıdan önce aynaya bakmak ve yakanızı düzeltmek adettendir. Bu esnada duruşunuzu da gözden geçirin ve kendinize özgüven aşılamayı ihmal etmeyin.

Ayakta dururken ayaklarınızın doğu pozisyonda ve omuz açıklığında durduğundan emin olun. Çapraz veya bitişik ayaklar gerginliğe işaret eder.

Eğer uzanıp bir şey almanız gereken bir masada bulunuyorsanız bunu zarifçe kollarınızla yapın ve karşınızdaki kişinin özel alanına müdahale etmekten kaçının.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.