Kısa Erkekler Nasıl Takım Elbise Giymeli?

14 Eylül 2020
Kısa Erkekler Nasıl Takım Elbise Giymeli?

Giyimde doğru ve kendinize yakışan parçaları bulmak her zaman çok da kolay olmayabilir. Herkesin farklı bir vücut tipi vardır ve bu vücut tipine uygun olarak giyinmek şıklığı etkileyen oldukça önemli unsurlardan biridir. Erkeklerin dış giyim kıyafet tercihlerini yaparken en çok dikkat etmesi gereken noktalardan biri ise boylarına göre kıyafet seçmektir. Özellikle, takım elbise tercihlerinde kısa boylu erkekler zorlanabilir. Fakat, kendi vücut ölçülerine ve boylarına uygun bir takım elbise seçildiğinde kısa boylu erkekler de oldukça şık bir görünüm yakalayabilirler. Hatemoğlu, kısa boylu erkeklerin takım elbise seçerken dikkat etmesi gereken noktaları anlattı.

1- Tek Renk Takım Elbise Tercih Edin

Takım elbisenin ceket ve pantolon rengini farklı olarak seçmek dikkatleri bölerek, üst ve alt bölgelerinize ayrı olarak odaklanılmasına neden olacaktır. Fakat ceket ve pantolon tek renk olarak seçildiğinde, özellikle ayakkabı da takımınız ile aynı renkteyse çok daha uzun boylu gözükeceksiniz. 

2- Desenlere Dikkat Edin

Özellikle çizgili desenli takım elbiseler genellikle daha uzun boylu görünmenizi sağlayacaktır. Fakat, vücut tipinize bağlı olarak kareli desenli takım elbiseler de bazı erkeklerin daha uzun görünmesine yardımcı olabilir. Bu noktada dikkat etmeniz gereken vücudunuzu iyi tanıyarak ona göre takım elbise tercihi yapmanızdır. Örneğin, kısa boylu ve zayıf biriyseniz, kareli kumaş sizi daha uzun gösterecektir.

3- Renk Seçimi Önemli

Koyu renkli takım elbiseler daha zayıf ve fit görünmenizi sağladığı gibi daha uzun görünmenize de yardımcı olur. Lacivert, gri ve siyah renkli takım elbiseleri tercih ederek olduğunuzdan daha uzun görünebilirsiniz. Desenlerde olduğu gibi hangi rengin sizi daha uzun göstereceği de yine vücut tipinize bağlıdır. Fakat genel olarak gri renkli takım elbiseler herkesi olduğundan daha uzun gösterir.

4- Takım Elbise Size Özel Olarak Yapılmış Olmalı

Seçtiğiniz takım elbise size özel olarak üretilirse ölçülerinize tam olarak uyum sağlayacağı için uzun gözükmenizde oldukça etkili olacaktır. Takım elbiseniz size özel olarak üretilmediyse bile, eğer tam olarak üzerinize oturmayan noktaları varsa, mutlaka belli bir işçilikten geçmelidir. Örneğin, takım elbisenin omuzları üzerinize tam olmalıdır. Genellikle, takım elbisenin omuz dikişi omzunuzun bittiği yerde yer almalıdır. Ayrıca, ceketinizin göğüs kısmının çok dar ya da çok geniş olmaması da oldukça önemlidir. Takım elbise giydiğinizde boyunuzun gözükmesinde yardımcı olacak belki de en önemli nokta ise ceketinizin kol genişliği ve kol uzunluğudur. Ceketinizin kollarının çok geniş olmamasına dikkat etmelisiniz. Ek olarak, ceketinizin kolları çok uzun olmamalı, gömleğinizin kol uzunluğundan biraz daha kısa olmalıdır. Ceketinizin kol uzunluğunun bittiği yerde gömleğinizin küçük bir kısmının gözükmesi idealdir. Son olarak ise, takım elbisenizde en çok dikkat etmeniz gereken noktalardan biri ceketinizin belinize oturma seviyesidir. Ceketinizin düğmelerini iliklediğinizde çok bol veya çok dar bir görünüm yaratmamalı ve size de böyle bir his vermemelidir. Bu noktada en ideali ise ceketinizin belinize hafifçe oturması olacaktır. Tüm bu seçimleri doğru olarak yaptığınızda çok daha uzun boylu gözükeceksiniz.

5- Pantolon Seçimini İyi Yapın

Takım elbisenizin pantolonunu seçerken de dikkatli olmalısınız. Öncelikle pantolonunuzun beli üzerinize oturmalı. Genel olarak normal bel pantolonlar tercih etmek uzun boylu gözükürken bir o kadar da şık olmanızı sağlayacaktır, fakat isterseniz yüksek belli pantolonlar da tercih edebilirsiniz. Pantolonunuz, kalçanıza tam ve rahat bir şekilde oturmalı, çok dar ve çok bol olmamalıdır. Slim kesim pantolon seçmeniz ise çok daha uzun gözükmenizi sağlayacaktır.

Eğer kısa boylu bir erkekseniz, yukarıda bahsettiğimiz noktaları göz önüne alarak takım elbise seçimi yaparsanız, hem oldukça şık hem de olduğunuzdan çok daha uzun görüneceksiniz.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.