Kilolu Erkekler İçin Takım Elbise Seçimi

25 Ağustos 2020
Kilolu Erkekler İçin Takım Elbise Seçimi

Takım elbise, erkekler için oldukça önemli giysilerden biridir. Kilolu erkeklerin ise takım elbiseleri taşımak konusunda tereddütleri vardır. Herkesin kullandığı takım elbiseler kilolu erkeklerde farklı durabilir ve bu kişiler çoğu zaman takım elbisenin kendilerine yakışmadığını düşünebilirler. Fakat bu demek değildir ki kilolu erkekler takım elbise giyemez. Pek tabii, gereken kurallara uyulur ve seçim yaparken bazı önemli noktalara dikkat edilirse, kilolu erkekler de takım elbise giyebilir ve gayet şık olabilirler. Kilolu erkekler için takım elbise ve gömlek modelleri nasıl olmalı, nasıl tercihler yapılmalı, Hatemoğlu hepsini sizin için anlattı. Eğer kilolu erkekler nasıl takım elbise giymeli merak ediyorsanız, yazımıza göz atın.

  1. Renk Oldukça Önemli

Renk, kıyafet seçiminde oldukça önemli detaylardan biridir. Her ne kadar zayıf ya da kilolu olursanız olun kıyafetinizi yanlış renkte seçerseniz daha zayıf ya da daha kilolu gözükebilirsiniz. Kilolu erkekler takım elbise alırken tercihlerini koyu renklerden yana kullanmalıdır. Lacivert, siyah, gri takım elbiseler kilolu erkeklerin kurtarıcısıdır diyebiliriz.

  1. Gömlek Desenlerine Dikkat

Kilolu erkekler takım elbise içine giyecekleri gömlekleri seçerken de dikkatli olmalıdır. Örneğin, yatay çizgili ve kareli bazı desenler kişiyi olduğundan daha kilolu gösterebilir. Ekoseli bir gömlek tercihi yapacaksanız, yatay çizgi yerine dikey çizgisi baskın renkte olan desenleri tercih etmelisiniz. Bu yüzden, gömlek seçiminizde desensiz ya da dikey çizgili gömlekleri seçmeye özen göstermelisiniz.

  1. Takım Elbise Vücut Ölçülerinize Uygun Olmalı

Kendi bedeninizden daha büyük kıyafetler giymeniz her zaman olduğunuzdan daha kilolu görünmenize neden olur. Bu yüzden, eğer kilolu bir erkekseniz ve kendinize uygun takım elbise arıyorsanız, mutlaka vücudunuza tam olmasına önem göstermelisiniz. Üzerinize büyük duran takım elbise modelleri yalnızca sizi kilolu göstermekle kalmayacak, aynı zamanda özensiz bir görünüme sahip olmanıza da sebep olacaktır.

  1. Ceket Seçimini Dikkatli Yapın

Takım elbisede ceket seçiminizi açık renkli olarak yaparsanız daha kilolu gözükeceğiniz değişmez bir gerçektir. Bunun dışında, gömlek seçiminde olduğu gibi yatay çizgi ve kareli desenlere sahip ceketler de olduğunuzdan daha kilolu gözükmenize sebep olacaktır. Bu yüzden takım elbisenizin ceketinin koyu renklerde olmasına veya dikey çizgilere sahip olmasına özen gösterin.

  1. Ceketinizin Düğmelerini İlikleyin

Ceketinizin düğmelerini iliklemek çok daha zayıf gözükmenizi sağlayacaktır. Ayrıca, daha resmi bir hava katan düğme ilikleme yöntemi sayesinde oldukça şık bir hava yakalayacaksınız. Ufak bir tavsiye vermemiz gerekirse, ceketiniz iki düğmeliyse ilk düğmesini ilikleyip ikinci düğmesini açık bırakın. Eğer ceketiniz üç düğmeliyse orta düğmeyi ve ilk düğmeyi ilikleyip son düğmeyi açık bırakın. Bu yöntem bir yandan sizi daha zayıf gösterecek, bir yandan da takım elbise adabına uyarak daha şık gözükmenizi sağlayacak. 

  1. Farklı Renklerde Ceket ve Pantolon Tercihi

Kilolu erkeklerin takım elbise seçerken tercih edebileceği bir başka yöntem ise ceket ve pantolonu farklı renklerde seçmek olacaktır. Örneğin, kilolu bölgelerinizde koyu renk daha zayıf bölgelerinizde ise açık renk tercih etmek hem şık hem de zayıf görünmenizi sağlayacaktır. 

 

  1. Ceketin Boyu Doğru Seçilmeli

Sadece kilolu erkeklerin değil, tüm erkeklerin takım elbise seçerken dikkat etmesi gereken noktalardan biri de ceket boyudur. Fakat, kilolu bir erkeğin ceket boyunun olması gerekenden daha uzun ya da kısa olması vücudun olduğundan daha kilolu görünmesine sebep olabilir. Bu yüzden, pantolonun fermuarının bittiği yere kadar gelen ve kalçayı kapatan bir ceket tercihi yapılmalı. 

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.