Damatlık Mendili Nasıl Katlanır ve Damatlık Kuşak Nasıl Bağlanır?

10 Ağustos 2020
Damatlık Mendili Nasıl Katlanır ve Damatlık Kuşak Nasıl Bağlanır?

Düğün hazırlıklarında kıyafet seçimi oldukça hassas ve yorucudur. Gelin kadar damadın kıyafetleri de özenli ve dikkatli seçilmelidir. Damat kıyafetlerinde damatlık bel kuşağı takılıp takılmayacağı ya da mendil kullanılıp kullanılmayacağı önemlidir.

Damat Kuşağı Nedir?

Damatlık kıyafetleri tamamlayan damat kuşakları, smokinin görüntüsünü bozmadan taşınır. Damat kuşağı, yeleksiz smokin modellerini tercih eden damatların kullanması gereken aksesuarların başında gelir.

Damat Kuşağı Nasıl Takılmalıdır?

Damatlık kuşak kullanılacağı zaman, pile detayının yukarı bakacak şekilde olması YAzgerekir. Çok yüksek bel ya da çok düşük bel giyilmesi durumunda, görüntüde bozukluklar oluşabilir, buna dikkaet edilmelidir.

Kuşaklar genellikle siyah, bordo ya da koyu lacivert renklerde olabilir. Yeleksiz smokin giyiliyorsa damat kuşağı takılması daha estetik durur. Kilo problemi yaşayan erkeklerin geniş ve kalın kuşakları, zayıf olanların ise, daha ince damatlık kuşakları seçmeleri önerilir.

Damatlık Kuşağı Nasıl Kullanılır?

Damat kuşakları, arkadan bele doğru ayarlanabilir aparatları olan aksesuarlardır. Ancak yine de kuşak alırken, bele uyumlu olmasına dikkat edilmelidir. Özel dikim bir kuşak ise zaten ölçülerinize göre olacağından sorun olmayacağı için, satın alırken ölçülerine dikkat edilmelidir.

Smokin ile kuşak takıldığında yelek giyilmemelidir. Yelekli smokin takımları tercih edildiğinde kuşak takılmamalıdır.

Damatlık Mendil Nasıl Seçilir?

Ceketin göğüs kısmındaki cebine konan cep mendilleri, damatlık aksesuarların en önemli öğelerindendir. Kimi zaman tek başına kullanılırken, kimi zaman, yaka çiçeği ya da yaka iğnesiyle de kullanılabilir.

Mendil seçimi yaparken, diğer aksesuarlarla uyumlu bir mendil seçilmelidir. Eğer renkli kravat ya da papyon kullanılıyorsa, buna uygun mendil tercih edilmelidir. Düz renk bir mendil seçimi yapılacaksa, gömlekle uyumlu ve ceketle kontrast oluşturacak şekilde tercih edilmesi önerilir.

Damatlık ceket mendili seçimi, en az damatlık seçimi kadar önemlidir. Bir cep mendiliyle yaka çiçeği ya da yaka iğnesi takılıyorsa, mendil beyaz düz bir renk ya da muhafazakâr katlarla tercih edilebilir.

Cep mendilleri çok önceleri bir zenginliğin bir statünün işareti olarak kullanılırdı. Günümüzde yaygın olarak artık düğün kıyafetlerinde ya da smokin içinde kullanılan bir aksesuar olmaya başladı.

Cep mendillerinin birçok desen ve renk seçeneği vardır ve takım elbisenizle, kravat ya da varsa yaka çiçeği ile uyumlu olmalıdır.

Damatlık Mendilde Çiçek Katlama Nasıl Yapılır?

Damatlık mendillerde çeşitli şekillerde katlama yapılabilir. Bu çeşitlerden biri de çiçek katlama tekniğidir.

·  Mendilin merkezi bulunur.

·  Ortadan tutulur ve kumaş parmaklarla çekilir.

·  Ne kadarı cep içinden çıkarılacaksa ayarlanır.

Oldukça pratik şekilde bağlanan çiçek katlama tekniğiyle şıklığınızı ön plana çıkarabilirsiniz.

Takım Elbise Mendili için Üçgen ve Dağ Zirvesi Katlama Nasıl Yapılır?

Takım elbise mendili katlama tekniklerinden biri de üçgen katlama tekniğidir. Sade ama şık görünümüyle genellikle birçok takım elbise içinde kullanılan üçgen katlamada kullanılan bazı ölçüler vardır:

Üçgen katlama için;

·  Mendil karesinde 1/2 oranında boşluk bırakacak şekilde köşeler katlanır.

·  Üçgen ters çevrilir ve üçgenin orta noktası için düz kenarlar yukarı katlanır.

·  Karşılıklı gelmesi için kenarlar katlanır.

·  Her iki uç merkezde katlanır.

Dağ zirvesi katlama için;

·  İki kare oluşturulur ve üçgen şekilde katlanır.

·  Oluşan iki zirvenin yanına üçüncü zirve için bir köşe daha katlanır.

·  Kalan diğer köşe karşıya doğru katlanır.

·  Dördüncü zirve için kalan parça geriye katlanır.

·  Cep boyutuna getirmek için kalan kumaş arkaya katlanır.

Dağ zirvesi oluştururken kenarı işlemeli mendiller tercih etmek çok daha güzel bir görüntü oluşturacaktır.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.