Black Friday (Kara Cuma) Nedir? Black Friday Ne Demek?

05 Kasım 2020
Black Friday (Kara Cuma) Nedir? Black Friday Ne Demek?

Black Friday, Amerika Birleşik Devletleri’nde başlamış fakat son yıllarda tüm dünyayı etkisi altına almıştır. Peki Black Friday nedir? Kısaca anlatmak gerekirse, Amerika’da Şükran Günü olarak adlandırılan ulusal tatilden sonraki ilk Cuma günü olan Black Friday, Noel’den ve tatil sezonundan önceki dönemdeki alışveriş çılgınlığını ve bu dönemde çeşitli dükkanların indirime girmesi ile oluşan izdihamı anlatmak için bu şekilde adlandırılmaktadır. Yani Şükran Günü ile Noel arasındaki tatil sezonunda çılgın indirimlerin yer aldığı alışveriş döneminin başlangıcı olan Cuma günü “Black Friday” olarak adlandırılmaktadır. 

Black Friday Hikayesi

Çok uzun süredir Noel alışverişi için başlangıç tarihi kabul edilen Kasım’ın son Cuma günü, 1960lı yıllarda dükkanlar ve büyük marketlerdeki indirimlerden dolayı çıkan kaoslar dolayısıyla polis tarafından “Black Friday” yani “Kara Cuma” olarak anılmaya başlanmıştır. Yani, 1960lı yıllardan bu yana, Kasım ayının son Cuma günü başlayan bu indirim çılgınlığı “Black Friday” olarak adlandırılmaktadır.

Black Friday Ne Zaman?

Black Friday her sene Şükran Gününden sonraki Cuma günü olarak kabul edilir. Şükran Günü ise her sene Kasım ayının son Perşembe gününde kutlanmaktadır. Bu yüzden, Black Friday’in her sene Kasım ayının son Cuma günü olduğunu söyleyebiliriz. Bu sene ise Black Friday Kasım ayının son Cuma günü olan 27 Kasım 2020 Cuma günü kutlanacaktır. 

Pek çok markanın yüksek oranda indirime girdiği ve ürünleri çok uygun fiyata satın alabileceğiniz bir dönem olan Black Friday indirimleri bu sene de dünyanın dört bir yanında birçok marka tarafından uygulanacaktır. Hatemoğlu da “Rengarenk Cuma” kampanyalarıyla bu indirimlere dahil olacak markalardan biridir. Siz de şimdiden sitemizde yer alan binlerce ürüne göz atabilir, beğendiklerinizi “Rengarenk Cuma” indirimlerinde yakalamaya çalışabilirsiniz.

Türkiye ve Dünyada binlerce marka Black Friday indirimlerine girecektir. Bu yüzden Kasım ayında almak istediğiniz şeyleri almakta acele etmek yerine Black Friday’i bekleyerek çok uygun fiyatlara satın alabilirsiniz. 

Black Friday 2020 senesinde 27 Kasım’da başlayacaktır. Bu indirimlerin ne kadar süreceği markadan markaya değişiklik göstermektedir. Bazı markalar için bu indirimler Cuma-Cumartesi-Pazar günleri sürerken bazı markalar için tüm hafta bazı markalar için ise yalnızca Cuma gününde yer almaktadır. Ayrıca, Black Friday indirimlerine hem mağazalar hem de online mağazalar üzerinden ulaşabilirsiniz. Hatemoğlu da her sene olduğu gibi 2020’de de “Rengarenk Cuma” indirimlerini hem mağazalarında hem de online mağazasında uygulayacaktır. Siz değerli müşterilerimiz de dilediğiniz Hatemoğlu ürününü çok daha uygun fiyatlarla alabilirsiniz.

Black Friday indirimlerinde dikkat edilmesi gereken şeylerden bazıları ise bu indirimlere oldukça rağbet olduğu için istenilen ürünü bulmak zor olabilir. Hatta fiziksel olarak mağazalara gidildiğinde bir izdihamla karşılaşılabilir. Bu durumlarla karşılaşmamak için Black Friday indirimlerinden önce istediğiniz ürünleri daha sonra bulabileceğiniz şekilde kaydederek, indirimin ilk saatlerinde online olarak alışverişinizi yapmayı deneyebilirsiniz. Böylelikle dilediğiniz ürünleri tükenmeden, belli bir izdihama maruz kalmadan ve saniyeler içerisinde sipariş edebilirsiniz.

Hatemoğlu Rengarenk Cuma indirimleri sizleri bekliyor! Dünyanın en büyük alışveriş çılgınlığına hazır mısınız?

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.